Bademiljø.no

Oljefyr. Foto.

Tjen penger på den gamle oljefyren din

Bor du i ene- og flermannsbolig med oljefyr? Visste du at det blir forbudt med oljefyring og at kjelen må bygges om til en miljøvennlig løsning eller byttes ut før 1. januar 2020? Du tror kanskje at dette er en kostnadskrevende affære? Med riktig oppvarming kan du få 25 000 kroner i støtte, samtidig som du kan spare inn investeringen på noen få år.

Mange gruer seg også til arbeidet med å bytte ut eller bygge om fyren fordi de tror det kreves en betydelig egeninnsats. Men, det eneste du faktisk trenger er telefonnummeret til nærmeste Bademiljø.

Dyktige fagfolk gjør alltid en grundig jobb

Larmerud Rørservice er en av 115 medlemsbedrifter i Bademiljø-kjeden. Serviceleder John Roar Råken forteller om en kunde på Kolbotn som hadde en av over 100 000 oljefyrer i Norge.

- Den var gammel og måtte likevel skiftes ut, så han bestemte seg for å hoppe i det. Han hadde også lest i avisen og på nettet at Enova hadde en tilskuddsordning for de som byttet ut oljefyren.

Ordningen John Roar snakker om gjelder for deg som har en gammel oljefyr. Fra 2020 er det nemlig ikke lenger tillat å fyre med fossil olje. Du kan få støtte på inntil 25 000 kroner til å bytte ut oljefyren med en fornybar og miljøvennlig vannbåren energikilde.

Valget av en miljøvennlig energikilde er vanskelig for mange, men ifølge John Roar var det et enkelt valg for kunden.

- Når han først skulle gjøre noe ville han ha det som var det beste. Derfor ville han ha væske til vann-varmepumpe. Han tok kontakt med oss fordi han kjente litt til oss fra før, og han visste at vi har dyktige fagfolk som både gir gode råd, og som får jobben gjort på en skikkelig måte.

John Roar bekrefter at de bruker mye tid på befaring for å gi kunden den beste løsningen.

- Vi kartlegger eksisterende varmeanlegg og energikilde, husets alder, det totale nåværende energiforbruket av olje og strøm, samt beliggenhet. Om det er mulig gjør vi som i dette tilfellet - anbefaler en væske til vann-varmepumpe med boring av energibrønn. Det anbefaler vi fordi fjellgrunnen er en sikker og stabil varmekilde der temperaturene varierer veldig lite gjennom året.

Andre gjør jobben - du sparer pengene

Larmerud Rørservice gjorde hele jobben: Byttet fyrkjele, boret og installerte varmepumpeanlegg. Kunden behøvde ikke gjøre annet enn å følge med på at arbeidet gikk riktig for seg - og det gjorde det, sier John Roar

- Det gikk veldig bra og uten problemer. Det er et stort hus, så det er mye å varme opp - men nå er det godt og varmt i hele huset.

Han legger til at kunden kommer til å spare mer enn 25 000 kWh hvert år på det nye anlegget sitt, og at investeringen er spart inn på 10 år.

John Roar forteller at kunden er svært fornøyd med både prosessen og resultatet av jobben de gjorde.

- Han har sagt at til oss at hvis andre vil gjøre tilsvarende kan han anbefale både Bademiljø og Larmerud Rørservice på det bokstavelig talt varmeste!

Men det er ett spørsmål som gjenstår. Og det er om kunden fikk tilskudd fra Enova?

- Ja, det fikk han - men han vil ikke fortelle hvor mye, smiler John Roar lurt.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.