Bademiljø.no

Detaljbilde baderomstrender 2016-2017 servanttilbehør

Baderomstrender 2016/2017

Temaet for høstens store designhappening, Oslo Design Fair, er Togetherness. Det handler om å skape rom og hjem som gjør det enklere å være sammen, om å forenkle hverdagen og om et personlig hjem som får oss til å stresse ned. Vi skal se hvordan det preger fargene, materialene og produktene som frontes i interiørbildet fremover.

Farger

Fargene er ikke bare tilbake, de er også dypere og vi ser dristige kombinasjoner av pasteller og mørke juveltoner. For pastellene er fortsatt med oss, men gjerne i kombinasjon med sterkere farger som skoggrønn og røde og oransje toner. Vi blander kalde og varme toner, lyse og mørke. Og den sterkeste tendensen i år er rødt i alle tenkelige varianter, og gjerne i kombinasjon. Burgunder, terracotta og lys rosa gir et maksimalistisk og lunt uttrykk.

 aquanova

De tunge fargene er tilbake, her fra Zone

 

Rød og rosatoner i alle varianter er helt riktig nå og skaper et lunt interiør. 

 aquanova 6

AQUANOVA slipper også til de sterke fargene igjen.

Materialer

Keramikk står sterkt nå. Det er mange hint til søttitallet i interiøret fremover, keramikk og ull og vevede kvaliteter, rustikke materialer og høy håndverksmessig kvalitet går igjen, aldri har jeg sett så lite bruk av plast. Bambus, et lett og miljøvennlig materiale, brukes i større grad og ulike tresorter blandes med naturstein og porselen. En herlig miks som hjelper oss å gjøre interiøret mer personlig. På den strammere siden av interiørskalaen finner vi fortsatt varme metaller, men også fargede og matte metaller i trendfarger som pudder, terracotta og ulike grønnfarger.

 

Keramikk, takk! Stengods er også tilbake for fullt. 

Materialer som fløyel og silke er tilbake, gjerne i rike farger som oker og ulike rødtoner. 

Rustikt og organisk

Den dempede og nedtonede stilen er borte. Det puster og lever mer i interiørene, organiske former, vi ser naturmaterialer og planter over alt, og maksimalisme i form av mønstre med store blomster og organiske former. En viss dekadense melder også sin entre, med frynser og pongponger, messing og fjær. Vi er nærmere Downton Abbey enn streng minimalisme. Det er bare å benke seg til foran TV´n å la seg inpirere av den engelske overklassen for 100 år siden, både fargene og fløyelen er helt på trend akkurat nå.

aquanova 2

 aquanova 3

Lekkert med håndklær i nydelige grønntoner.

Mønster skaper liv i interiøret!

Organisk dekor var å se hos nesten alle leverandører.

Bland mønstre og farger, jo flere, desto bedre.

aquanova 6

Rålekkert fra AQUANOVA!

Husk at det også kan henge bilder på badet, så lenge de er bak glass og ramme.

Tekst blir fortsatt brukt som dekorelement, og egner seg godt på badet. 

Miks og ikke match er vel en tommelfingerregel for det kommende året. Lek deg frem til et personlig hjem hvor nye og gamle ting lever godt sammen, side om side. 

 

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.