Bademiljø.no

Spa på badet med kroppspleie
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Slik skaper du hjemmespa

Gi deg selv en velfortjent pause i en hverdag med stress og jag, og unn deg litt deilig egenpleie med hjemmespa. Med enkle grep kan du lage ditt eget spa hjemme på badet, og vi gir deg tipsene.

Foto: Hovedbilde, Getty Images

Hverdagen. Barn skal hentes og leveres, arbeidsoppgavene står i en endeløs kø og den dårlige samvittigheten over alt som ikke er blitt gjort, henger over deg. Høres det kjent ut?

Heldigvis trenger ikke gode råd å være dyre. Med litt egentid, hvor du får en pause fra alt og alle og kan ha fult fokus på deg og ditt, ser tingene straks litt lysere ut. Hjemmespa gir deg muligheten til å samle både tanker og energi - slik at du klarer å hente deg inn igjen.

Dusj, badekar eller kanskje et fotbad. Virkningen er uansett den samme. Vann har nemlig en evne til å senke pulsen og gi deg ro, og hos oss i Bademiljø har vi det meste du trenger for å skape ditt eget spa-univers.

Sanselig hjemmespa

Det enkleste grepet du kan gjøre for å skape et behagelig hjemmespa på baderommet, er å investere i lys, duftlys, duftpinner og eteriske oljer. Her kan du velge fra øverste hylle, om du liker de lette sitrusbaserte produktene, eller om du vil ta turen til østen med orientalske dufter.

Hjemmespa - Skap behagelig spa-stemning på badet med lys og duftlys fra Durance

Velværeprodukter fra Durance. Duftlys fra Durance i duftene Cotton flower og Fiken.

Myk komfort

Deilige myke håndklær i alle størrelser er en selvfølge når du skal rigge til ditt eget spa hjemme. Det finnes så mye lekkert å velge mellom, både når det gjelder farger, mønstre og kvalitet. Her er det din smak og din lommebok som avgjør.

Hjemmespa - Skrubb og svamp for egentid på badet

Deilige myke håndklær må til når du skal skape spa-følelsen hjemme på ditt eget bad. Denne Portofino-serien fra Sealskin finnes i flere størrelser og farger.

Kroppspleie

Sett av et par timer på kvelden og gjør kroppen sommerklar. Ta en god varm dusj, et avslappende bad eller et deilig fotbad. Gi kroppen en god skrubb og føttene en runde med fotfilen.

Hansker og skrubber er en del av hjemmespa-opplevelsen

Hansker og skrubber ser både lekkert ut og gjør jobben til en del av opplevelsen.

Tips! Klapp av vannet etter dusj eller bad med et mykt håndkle. Gi huden en god omgang med bodylotion og smør den god inn rett etter dusjen eller badet. Smører du inn kroppen mens huden fortsatt er varm og litt fuktig, trekker kremen seg ekstra godt inn.

Myke underlag

Helheten ligger i detaljene, og ved hjelp av en lekker badematte og kanskje noen puter som matcher, myker du opp hele inntrykket på baderommet.

Badematter finnes i utallige varianter, men vårt tips er å finne en som både er myk og behagelig å stå på, men som samtidig tørker raskt og ikke blir liggende som en våt klut på baderomsgulvet.

Levende lys

En harmonisk lyssetting er alfa omega for å skape den riktige stemningen, og da er levende lys det eneste riktige. Jo flere, desto bedre.

Bruk telys langs badekaret, på hyller og på servant - så kommer stemningen av seg selv.

Hjemmespa - skap harmonisk stemning på badet med levende lys

Turiform bambus badekarbro

Det rette lydbildet

Musikk er også med på å redusere stress og gi deg en etterlengtet indre ro. Det er en grunn til at alle offentlige spa har behagelig bakgrunnsmusikk som ligger som et balsamerende bakteppe. På Spotify finner du flere spillelister som fungerer til formålet. Søk på Spa treatment eller Spa Music, så kommer det opp flere alternativer.

Siste stopp

Det er alltid godt å ha et sted å roe ned etter spa-opplevelsen - et sted å nyte en avslappende kopp med grønn te.

Har du plass på baderommet, er det helt supert å ha et sted å sette seg ned etter dusjen eller badet. Da skal man gjerne smøre, file og stelle seg før man møter “verden” igjen.

Velg gjerne en god stol, en krakk eller en benk som står i stil med resten av baderomsinnredningen.

Hjemmespa - en krakk på badet er godt å ha!

Etter et varmt bad eller en god dusj er det godt å ha et sted å sette seg ned.

Se et utvalg av våre velværeprodukter her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.