Bademiljø.no

Bad og vaskerom i ett
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Rom for luksus i hverdagen

Therese og familien fikk et nytt favorittrom i huset – og Norges beste baderomsgaranti på kjøpet.

Å bygge drømmebadet var en prosess. Det gamle badet fra 70-tallet var slitt. Gulv måtte pigges opp, og rør og varmekabler måtte byttes. I tillegg ville de endre planløsningen. Therese og familien lot Bademiljø holde i prosessen fra start til slutt.

– Det er vi virkelig takknemlige for, understreker Therese.

En smilende Therese på sitt nye bad- og vaskerom

Her bor Therese og familien.

Ville bo seg inn

Da Therese og familien flyttet inn i nytt hus, ville de bo seg inn og se an hva som skulle prioriteres. To rom viste seg å trenge ekstra kjærlighet og bedre funksjonalitet.

– Det var frustrerende å gå gjennom kjøkkenet i andre etasje for å komme til vaskerommet, så vi tenkte det var like så greit å flytte vaskerommet når vi først skulle pusse opp badet, forteller Therese.

I tillegg til et bortgjemt vaskerom, skrek badet fra 70-tallet med sine sprukne fliser etter litt omsorg.

– Vi var der så lite som mulig, og brukte badet kun fordi badet i etasjen over ikke hadde dusj, sier Therese. Hun må le litt når hun tenker tilbake på hvordan det var før.

Beslutningen var enkel: To rom skulle bli til ett. Men hvordan kunne de få et bad med vaskerom, der både nytte og nytelse delte plass? Noe som både var funksjonelt og elegant, hvor de kunne oppbevare skittentøy og samtidig finne roen?

Det ble starten på Therese og samboerens leting etter rett baderomsleverandør.

– Vi gikk mange steder og fikk mange forslag tegnet opp, men på Bademiljø Brønnøysund, var de spesielt oppmerksomme på våre ønsker. De forstod oss og hva vi likte, sier Therese og smiler.

Bad-vaskerom-3d-tegning-bademiljo-bronnoysund-800x800.jpg

Drømmebad og -vaskerom i 3D: Her ser du 3D-tegningen av den nye romløsningen. Prøv gjerne vår digitale utgave av tegneprogrammet.

Fra drøm til virkelighet

Etter råd fra Bademiljø ble det satt opp lettvegger for å skille baderom og vaskerom. Slik ble romløsningen mer harmonisk.

– Vi gikk mye frem og tilbake i designprosessen for å få det slik vi ønsket.

Baderom og vaskerom er delt med lettvegg

Bad og vaskerom i ett: baderoms- og vaskeromsdelen er skilt med en lettvegg, og de samme harmoniske fargene binder delene sammen.

Badet skulle ha et rolig og behagelig uttrykk, med solide materialer og fargevalg, slik at familien kunne nyte badet i mange år. Therese visste hva hun ønsket seg, men var usikker på om alt var mulig å få til.

– Det var så mye å velge imellom! Heldigvis kom Bademiljø med mange uvurderlige tips, som gjorde baderom og vaskerom mer praktisk, legger hun til.

De smarte tipsene sikret funksjonaliteten familien hadde behov for. Tørketrommel og vaskemaskin er i god arbeidshøyde, og ved siden av en arbeidsbenk for bretting og sortering av klær. Et skittentøyskap med egne trådkurver for finvask, ull og treningstøy gjør livet lettere. Rådet Therese setter mest pris på er den lille benken ved baderomsmøbelet.

– Her kan man sitte når barna dusjer, eller når man bare skal ha en rolig stund for seg selv og nyte atmosfæren, sier Therese og legger til:

– Det har rett og slett blitt mitt favorittrom!

Linn bad vaskeromsinnredning i hvitt med skapdører og god benkeplass

Linn Bad vaskeromsinnredning i hvitt med praktisk skuffer under vaskemaskin og tørketrommel

Funksjon og design: Et godt tips er å plassere vaskemaskinen og tørketrommelen opp i høyden. Ikke bare frigjør du gulvplass på vaskerommet, du sparer også rygg og knær for unødig belastning. | Linn Bad vaskeromsinnredning med skuffer og skap | Hansgrohe Talis M54 kjøkkenbatteri i sort matt.

Gleden i hverdagen

Med baderom og vaskerom i ett blir det nye badet brukt titt og ofte, og til mye forskjellig. Hit kommer barna når de har vært ute og blitt skitne, og i utslagsvasken vanner Therese plantene sine. Her har hun det fint.

– Det gjør ingenting å tilbringe tid med klesvasken når jeg kan gjøre det på et så pent bad. Hvis jeg trenger ro, så går jeg hit, skrur på radioen og henger opp klær, forteller Therese.

Den behagelige stemningen på badet kommer fra valget av materialer og farger.

– Vi ville ha malte vegger fordi vi ønsket å få fargen fra naturen inn i rommet, forteller Therese.

Grønnfargen harmonerer med utearealet og skogen utenfor de to vinduene. Ett vindu gir lys til vaskeromsdelen, et annet åpner opp rommet mellom dusjhjørnet og det store speilet.

Lyst og grønt baderom med Macro Design Empire dusjhjørne i sort med praktisk dusjhylle og takdusj

Grønn harmoni: Få en god start på dagen med grønne toner og idyllisk utsikt. | Macro Design Empire Swing dusjhjørne med sorte profiler | Tapwell TVM7200 takdusj i sort matt | Purus Line Chess linjesluk i sort matt.

– Med store og sprosseløse glassvegger i dusjen ser rommet større ut. Vi kan se ut av vinduet mens vi dusjer. Vi tar lange dusjer, sier Therese og ler.

Selve dusjen er luksus og nytte kombinert i én. Hånddusjen kommer godt med når man skal vaske seg selv og andre, men det er regndusjen som har blitt barnas favoritt. Med spotbelysning som kan dempes, LED-lys i den innebygde dusjhyllen og et speil med effektbelysning, byr dusjen på noen magiske stunder på badet.

Tapwell TVM7200 takdusj i sort matt med rennende vann

Barnas favoritt: Nyt morgen- eller kveldsstellet under de myke dråpene fra regndusjen. | Tapwell TVM7200 takdusj i sort matt.

– Vi valgte et stort speil som kunne åpne rommet enda mer, forteller Therese.

Speilet henger over baderomsmøbelet, på motsatt side av dusjen. Det sorte møbelet med hvit heldekkende servant er nøye gjennomtenkt av Therese og mannen.

– Vi ville ha sorte detaljer på baderommet som en kontrast til bruken av hvitt på vaskerommet. Møbelet måtte ha store skuffer og en innfelt vask som er lett å holde ren, sier Therese.

Fossbad Variant baderomsmøbel med skuffer og sittebenk i sort eik

Flerfunksjonelt møbel: Et godt tips er å ha en benk eller en krakk på badet – på den måten har du et sted du virkelig kan roe ned før du møter verden igjen. | Fossbad Variant baderomsmøbel i sort eik med tilhørende sittebenk | Rundt Moon speil fra Fossbad med belysning.

De matte sorte detaljene går igjen i dusj, dusjdører, kran og ved toalettet. De er alle nøye utvalgt, etter inspirasjon fra Bademiljøs fysiske utstillinger.

– Det hjalp oss veldig å kunne gå og kjenne på alt. Da kunne vi velge kranen som kjentes riktig, forteller Therese.

Nytt bad- og vaskerom med sort servantbatteri

Sorte detaljer: Therese har valgt sorte detaljer på det nye bad- og vaskerommet – noe som er en fin kontrast til den ellers harmoniske og rolige fargepaletten. | Se alle våre sorte servantbatterier.

Therese valgte også toalett med omhu. Det skulle være vegghengt og designet slik at det var lett å rengjøre. Hennes bevisstheten rundt orden, funksjonalitet og hensyn til rengjøring, har påvirket utformingen av hele rommet.

– Dette er faktisk det rommet i huset som er lettest å holde rent. Det er sjelden man kan si det om et bad, sier Therese og smiler.

Porsgrund Bad Glow 66 veggskål for enkel rengjøring på badet

Rene linjer: Et vegghent toalett er ikke bare fint å se på, men gjør rengjøringen av både toalett og bad enklere! | Porsgrund Bad Glow 66 Rimfree veggskål | Geberit Sigma30 betjeningsplate i sort matt.

Gode valg med god hjelp

Da de pusset opp, valgte de å slå sammen bad og vaskerom. Det virket som en umulig oppgave, men sammen med Bademiljø Brønnøysund fant de den perfekte løsningen.

– Vi kunne aldri fått det så fint på egenhånd. Jeg er utrolig glad for den hjelpen vi fikk fra Bademiljø.

Therese råder alle som skal pusse opp badet sitt til å tenke nøye gjennom hva de ønsker seg – før prosessen starter! For når den først starter kan den være omfattende, som på badet til Therese hvor de i tillegg måtte bytte varmekabler. Prosjektleder ved Bademiljø Brønnøysund, Louis W. Hopen, forteller hvorfor dette noen ganger kan være lurt.

– Vi pleier å informere i startfasen at gamle varmekabler risikerer å ødelegge et nytt bad. Hvis varmekabelen ryker etter kort tid, må man enten leve med kaldt badegulv eller pigge opp gulvet på nytt. Når man flytter rundt på hvitevarer og baderomsmøbler må man ofte legge rør annerledes, så det er like greit å gjøre ting ordentlig helt fra start, forteller Louis.

Therese og prosjektleder Louis W. Hopen på det nye bad- og vaskerommet

Godt samarbeid: Rørlegger og prosjektleder Louis W. Hopen og Therese er fornøyde med den nye bad- og vaskeromsløsningen!

Prosjektleder: Følg våtromsnormen!

Prosjektleder Louis påpeker at plass og størrelse spiller en stor rolle når man skal kombinere baderom og vaskerom i ett.

– Hvis du har mulighet, anbefaler vi en skyvedør eller en lettvegg mellom baderomsdelen og vaskeromsdelen. Da føles baderommet mer som et baderom og vaskerommet mer som et vaskerom, påpeker Louis.

Til slutt vil han fremheve hva man må tenke på når man velger malte flater på baderommet.

– Gipsplater på baderom krever ekstra behandling med sparkel og våtromsmaling for å være levedyktig i et såpass tøft miljø som badet er. Følg våtromsnormen, og pass på at vann fra dusj ikke treffer platene. Til gjengjeld er våtromsmaling en løsning som gjør at man lett kan endre farge på badet uten å rive noe som helst, avslutter Louis.

Og slik har du badet i mange, mange år!

Ved å la Bademiljø bygge badet fra bunnen av, fikk de også 10 års tetthetsgaranti. Det gir dobbelt så lang garanti, ettersom reklamasjonsretten vanligvis er 5 år. Det er den lengste i Norge og kan bidra til å øke verdien på boligen din.

Les mer om Bademiljøs tetthetsgaranti her. https://www.bademiljo.no/pusse-opp-badet/10-ars-garanti-pa-tett-bad/

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til bad og vaskerom, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.