Bademiljø.no

Vaskeromsmøbel fra Linn Bad i hvit
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Få orden på vaskerommet

Vaskerommet blir ofte nedprioritert når hjemmet skal innredes, og vi har vel alle opplevd at et rotete vaskerom kan skape mye frustrasjon. Vi trenger plass til å sortere klesvasken og brette de nyvaskede klærne. I tillegg skal rengjøringsmidler, strykejern og strykebrett være lett tilgjengelig og ha sin faste plass. Og ikke minst; hvor legger vi alle de single sokkene som venter på partneren sin? Med noen enkle grep på vaskerommet blir vaskejobben mye hyggeligere!

1 Velg skreddersydde løsninger til vaskerommet

Få ting gir større glede enn en skreddersydd innredningsløsning på vaskerommet. Vaskeromsinnredning er møbler som passer perfekt til både små og store vaskerom, er fuktbestandige og har flere smarte og praktiske løsninger inne i skuffer og skap sammenlignet med tradisjonelle baderomsmøbler.

Vaskeromsmøblene fra Linn Bad og Alterna kommer som moduler og finnes i flere størrelser og utførelser. På den måten kan du virkelig skreddersy ditt nye vaskerom med smarte og fleksible løsninger som passer deg og dine behov.

Alterna vaskeromsinnredning i hvit høyglans

SKREDDERSYDD VASKEROMSINNREDNING: Stort eller lite vaskerom – med et modulbasert system får du utnyttet plassen optimalt. Bildet viser Alterna vaskeromsinnredning i hvit høyglans.

2 Vaskeromsinnredning med god arbeidsplass

Uavhengig om du har et lite eller stort vaskerom, bør du utnytte veggene slik at gulvet holdes fritt for klær og annet rot. En god start på et praktisk vaskerom er uttrekkbare kurver. Med trådkurver er det enkelt å holde orden, og du får tak i det du trenger. Sørg også for å ha en skikkelig arbeidsflate, hvor du kan sortere og brette klesvasken. Er rommet lite og trangt, kan det være lurt å plassere en benkeplate over vaskemaskinen og tørketrommelen – så har du plass til både klesbretting og oppbevaring til småting.

Linn Bad vaskeromsinnredning i lys eik

GOD ARBEIDSPLASS MED RIKTIG VASKEROMSINNREDNING: En god arbeidsbenk er nærmest et must på vaskerommet. Bildet viser Linn Bad vaskeromsinnredning i lys eik.

3 Vaskeromsinnredning med praktisk tilbehør i skuffer og skap

Den viktigste egenskapen til et vaskerom er at det skal være praktisk. Det skal være lett å ta ut og sette inn støvsugeren. Du skal også slippe å lete langt inne i dype skap. Heldigvis finnes det smarte løsninger til oppbevaring i skap og skuffer som trådkurver, skittentøykurver, uttrekkbart strykebrett, opphøyde skap og praktiske holdere og uttrekksløsninger til strykebrett og støvsuger.

Vaskeromsinnredning med uttrekkbart strykebrett

FUNKSJONELL VASKEROMSINNREDNING: Gjør strykingen til en lek med strykebrett i skuffen. Et uttrekkbart strykebrett er både praktisk og plassbesparende. Bildet viser tilbehør til Linn Bad vaskeromsinnredning.

Vaskeromsinnredning med skaputtrekk til støvsuger

GJEM BORT støvsugeren og kosteskaftet i høyskapet med grunnere hyller, eller bytt ut hyller og skuffer med praktisk uttrekk. Bildet viser tilbehør til Alterna vaskeromsinnredning.

4 Vask bort sand og skitt på vaskerommet

Støvler, regnklær, hund eller katt? Uansett, et stort vaskekar eller en utslagsvask er praktisk å ha på vaskerommet. Utslagsvasken kan enten henges på veggen eller plasseres nedfelt i et skap. Det kan også være praktisk å velge en kran med høy og fleksibel tut, slik at du får en mer fleksibel vannstråle og gjør det enklere å fylle store vaskebøtter.

En annen ting som kan være praktisk å ha på vaskerommet er en sandfanger, som samler og filtrerer avløpsvann som inneholder sandrester. Sandfangeren monteres enkelt under utslagsvasken eller kjøkkenvasken, så slipper du at grus og sand tetter avløpet.

Intra vaskekar og sandfanger på vaskerommet

STOR VASK PÅ VASKEROMMET: Vaskekar og sandfanger fra Intra.

5 Praktisk vaskeromsinnredning med vaskesortering

Er du flink til å sortere klærne før vask, kan du spare mye tid. Oppbevar gjerne tøy, skittent som rent, i oppbevaringsbager eller kurver som lar klærne puste – da unngår du fuktighet og lukt. Et annet godt tips er å ha ulike skittentøykurver for klær som skal vaskes på ulikt antall grader. Slik unngår dere å måtte sortere alt skittentøyet før hver vask.

Høyskap med trådkurver på vaskerommet

MYE OPPBEVARING: Høyskap med kortere hyller gir god plass til oppbevaring av koster og støvsuger eller gå for en skapinnredning bestående av hyller og trådkurver – valget er ditt. Velg den løsningen som passer deg best! Høyskapene er fra Linn Bad.

Høyskap på vaskerommet med trådkurv og praktisk uttrekk

Idé! La hvert familiemedlem ha sin egen kurv til rent tøy og gi hver enkelt i oppgave å hente kurven sin på vaskerommet og bære den til garderoben sin. Bildet viser høyskap og innredning fra Alterna.

6 Spar ryggen med riktig vaskeromsinnredning

Ved å plassere vaskemaskinen og tørketrommelen opp i høyden, vil du ikke bare frigjøre gulvplass på vaskerommet, du vil også spare rygg og knær for unødig belastning. Rommet vil også fremstå større enn det faktisk er ettersom maskinene er plassert vekk fra gulvet.

Linn Bad vaskeromsinnredning i hvit matt

GJØR RYGGEN DIN EN TJENESTE: Med en praktisk skuff under vaskemaskinen og tørketrommelen får du et rent og ryddig uttrykk, samt maskinene i arbeidshøyde. Bildet viser Linn Bad vaskeromsinnredning i hvit matt

7 Aldri mer single sokker på vaskerommet!

Sokker som forsvinner på mystisk vis i løpet av klesvasken er et velkjent irritasjonsmoment. Hvorfor ikke gå til innkjøp av vaskeposer til sokkene, eller hva med å bruke et putetrekk? Det kan også være praktisk å ha en egen kurv eller pose til skitne sokker, slik at du enkelt kan vaske sokkene samlet uten å måtte sortere dem først.

8 Skap en hyggelig atmosfære på vaskerommet

Selv om vaskerommet først og fremst skal være praktisk, betyr det ikke at det ikke kan være hyggelig. Du kommer langt med noen postere på veggen, grønne planter og en radio. Vaskerommet er jo et rom du kan trekke deg tilbake til, og hva er vel bedre å få sortert litt tanker, mens du hører på en god podcast og bretter klesvasken.

Alterna vaskeromsinnredning i fargen isbre

Idé! Gjør vaskerommet triveligere med planter! Bildet viser Alterna vaskeromsinnredning i den nydelige fargen isbre.

9 Sikker oppbevaring av rengjøringsmidlene på vaskerommet

Har du små barn i huset, er det viktig å tenke på sikker oppbevaring av vaskemiddel, skyllemiddel og andre potensielt farlige rengjøringsmidler. Oppbevar derfor alle vaske- og rengjøringsmidler utenfor rekkevidde for de små, enten i romslige oppbevaringsbokser på øverste hylle eller i låsbare skap som kan festes i for eksempel høyskapet.

Miljøvennlig vaskemiddel fra KINN

TENK MILJØ: Vask klærne med skånsomme, miljøvennlige og velduftende vaskemidler. 

Andre praktiske tips til vaskerommet:

  • Velg åpne hyller fremover overskap – det skaper et luftigere preg i rommet.
  • Har du ikke plass til tørkestativ eller snorer på vaskerommet, kan en garderobestang gjøre samme nytten. 
  • Ha gjerne en liten boks eller kurv tilgjengelig på benken for oppbevaring av smårusk fra lommer – slik om lapper, mynter og nøkler.
  • Husk god belysning og nok stikkontakter på vaskerommet. Det kan være lurt med noen stikkontakter i benkehøyde til strykejern, radio og lignende. I tillegg kan det være lurt med noen nært gulvet – praktisk hvis du skal ha en skotørker eller trenger å komme lett til med støvsugeledningen.

Se flere produkter til vaskerommet her.

Trenger du flere tips til hvordan du kan få et praktisk og fint vaskerom, ta kontakt med oss på Facebook eller ta turen innom en av våre Bademiljø-butikker. Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer inspirasjon.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.