Bademiljø.no

Baderomstrender
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Dette er trendene som gjelder for baderommet!

Hvordan kommer badet til å se ut i tiden fremover? Hvilke stiler, produkter og bruksområder vil være ekstra aktuelle? Eli Skogsrud i Bademiljø-butikken VVS Expo i Oslo er godt oppdatert både på det siste nye og det som er på vei, og deler gjerne sin innsikt med oss.

Å pusse opp badeværelset er en investering, så dette er et rom det ligger mye tankearbeid og forberedelser bak før man skrider til verks. Og det kan være både nyttig og gøy å oppdatere seg på hva som finnes på markedet av både smarte løsninger og nye produkter.

Vil ha velvære

Trender for dette rommet er ikke små blaff som forsvinner over natten - det sier seg selv at man som regel lever noen år med et oppusset bad før det er aktuelt å renovere på nytt. For tiden er det mange som har velvære fremst i tankene, ifølge Eli, som har lang erfaring fra baderomsbransjen.

– Noen ønsker seg spa-følelsen på badet, det vil si at de skaper omgivelser som ikke bare er praktiske, men som gir et godt sted å oppholde seg. Det kan være at man legger litt ekstra penger i et mer avansert dusjsystem, prioriterer plass til et badekar eller noe så enkelt som å hente inn grønne planter og ordne en behagelig sitteplass, forteller hun. – Vi ser at folk gjerne vil ha et stort bad dersom det er mulighet for det. Stor dusj og frittstående badekar er veldig i fokus nå.

Baderomstrender - frittstående badekar

Baderomsinnredning fra Svedbergs | Speil med belysning fra Azzurra | Badekar fra Interform | Såpedispenser og kopp fra Zone | Håndklær fra Sealskin | Pusset opp av Ringside Rørleggerbedrift AS

Baderomstrender - asymmetrisk baderomsinnredning i tre

Pusset opp av Ringside Rørleggerbedrift AS

Baderomstrender - fleksibelt dusjhjørne

Fleksibel dusjløsning fra Macro Design | Badekar fra Interform | Pusset opp av Ringside Rørleggerbedrift AS

Sort og betong

Materialvalg har mye å si for hvordan baderommet fremstår når siste kran er skrudd fast. Også her skjer det mye spennende, og mange har beveget seg langt fra tanken om at alt skal være dekket med hvite fliser. – Mørke fliser på gulv og vegg er det noen som vil ha, mens andre ønsker en kombinasjon av fliser, betong og litt malte vegger. Da gjerne med trefronter på innredningen for å tilføre rommet en lunhet.

– Det er i det hele tatt mye sort, betong og treverk i ulike finisher som gjelder for 2018, sier Eli Skogrud. Fargeklattene kommer i form av håndklær og tilbehør, legger hun til.

Baderomstrender - mørke fliser og baderomsmøbel i tre

Sort baderomsinnredning, bollevask, benkeplate og speil fra Azzurra

Baderomstrender - dusjhjørne med stor takdusj

Skagen Lux dusjløsning fra Macro Design | Baderomstilbehør fra blant annet Zone og Smedbo

Baderomstrender - Vegghengt toalett og sort toalettilbehør

Subway 2.0 veggehengt toalett fra Villeroy & Boch | Geberit Sigma50 betjeningsplate i sort | Baderomstilbehør fra blant annet Zone og Smedbo

Dusjtoalett og drømmebad

Når hun veileder kunder i valgene deres, er Eli opptatt av å vise dem hva som finnes av muligheter og inspirere til å tenke fremover. Hun fremhever gjerne noen merker som spesielt innovative. – Personlig liker jeg Villeroy & Boch, samt Ideal bagni og Azzurra. De to siste fordi der er det så mange muligheter med fronter og topper. Det er alltid gøy å utfordre kunden til å få et fint bad!

Bidetet vil ikke komme tilbake på norske bad med det første, fastslår baderomseksperten. Derimot vil toaletter med dusjfunksjon, som vi vel fremst tenker på som en japansk spesialitet, bli mer å se også her til lands i årene som kommer. – Det sitter litt langt inne for mange å ta det steget, men jeg tror toaletter som spyler og tørker vil ta seg opp. Dusjtoalett er «up and coming», og både praktisk og hygienisk!

Når man jobber med det aller seneste innen baderomstrender, er det lett å bli inspirert til å tenke nye muligheter også på hjemmebane. – Basert på det jeg ser komme fremover, er mitt drømmebad som følger: frittstående badekar i støpemarmor, stor dusj med vann fra taket, stor baderomsinnredning og Tecnoril-topp med to nedfelte vasker og innebygde armaturer i veggen. Jeg vil dessuten ha kombinasjonen som jeg nevnte tidligere med betongvegger, fliser og treverk. Liker trenden med å mikse ulike materialer. Forhåpentligvis har jeg dette badet på plass om noen år!

Baderomstrender - rundt speil og hvitt asymmetrisk baderomsmøbel

Hvit baderomsinnredning, bollevask og rundt speil fra Azzurra | Nova One baderomstilbehør i fargen Nude fra Zone

Baderomstrender - Vegghengt toalett og rosa toalettilbehør

Subway 2.0 veggehengt toalett fra Villeroy & Boch | Geberit Sigma50 betjeningsplate i hvit | Baderomstilbehør fra Zone

Drømmer du om å pusse opp badet? Hos oss i Bademiljø finner dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg med alt fra enklere oppgraderinger til totalrenovering!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.