Bademiljø.no

Det gode livet på hytta med innlagt vann

Vi nordmenn elsker å være på hytta, og vi elsker hytta like mye om den er ny, har eneboligstandard eller den er av den enkle sorten uten innlagt vann og ordentlig bad. Med noen grep kan du få både innlagt vann, sommer som vinter, og et bad som løfter hyttelivet enda noen hakk.

For mange av oss er hytta eller fritidshuset stedet vi senker skuldrene og finner roen. Å ha et “fristed” er som medisin i en travel hverdag. Med hele 440 443 hytter og fritidsboliger er Norge et skikkelig hytteland, og ifølge Eiendom Norge ble det solgt 8 916 hytter i Norge i fjor. Det er en oppgang på hele 35,8 prosent fra 2019. Interessen for hytter har vokst i koronaåret med avlyste utenlandsferier og mye tid til å drømme og planlegge.

Vi i Bademiljø Fauske Rør opplever også den økte interessen for å oppgradere hyttene med innlagt vann eller nytt bad. Ofte skal det ikke mye til for å få innlagt vann, et lekkert baderom eller vann i kjøkkenkranen på hytta.

FINN POTENSIALET PÅ DIN HYTTE

Kanskje er du en av dem som drømmer om å få deg en hytte, eller du har allerede en hytte som mangler innlagt vann eller et ordentlig bad? Det finnes utallige hytter på fjellet eller ved sjøen med potensial til å bli selve drømmehytta.

- Det finnes muligheter for alle hytter, og vi tilpasser den løsningen som passer best for deg. Å oppgradere hytta med innlagt vann eller nytt bad kan være det grepet som gjør at den kan brukes mer, og det med bedre komfort for store og små, sier Bård Lyng Olsen hos oss i Bademiljø Fauske Rør.

Ikke få hytteeiere med barn opplever at med tiden dabber barnas interesse for hyttelivet av. Toalett og dusj på hytta er ikke svaret alene på å få tenåringen med på hyttetur, men det hjelper.

FINN EN VANNKILDE

Det er mange måter å få vann til hytta på. Vannkilden til hytta kan være et vann eller en elv i nærheten. Det finnes mange typer pumper som leder vannet direkte fra kilden og inn i hytta.

For noen passer det med enklere løsninger med vann fra sisterner, og noen samler opp regnvann. For å sikre kvaliteten på drikkevannet, tar noen med seg vann hjemmefra, eller du kan anskaffe deg et drikkevannsfilter som gir deg trygt og godt vann.

Vi kan ta vannprøver av en potensiell vannkilde eller bekk, og sende disse til laboratoriet for dyrking. Når laboratorietesten er klar, kan vi gi forslag på løsninger for vannrensing, om det skulle vise seg å være nødvendig. Vi har minirenseanlegg for både avløpsvann og gråvann.

RENS AVLØPSVANNET

Vann som går inn, skal også ut igjen. Det er ikke alltid krav om at avløpsvannet skal renses. Dersom du ikke har innlagt helårsvann, er det heller ikke krav til rensing av utslipp. Vi hjelper med å sjekke hva som gjelder for kommunen der din hytte er.

Det finnes ulike typer løsninger for å rense av avløp fra hytter og fritidshus. Med innlagt vann og renseanlegg kan du installere både toalett og dusj på hytta, kanskje noe av det som du som hytteeier setter mest pris på i hyttehverdagen.

Med innlagt vann kommer også frostproblematikk, som vi har gode løsninger for. Spør oss om tips og gode råd!

STRØM PÅ HYTTA

Er det ikke strøm på hytta, finnes det løsninger både med 12v strøm fra solcellepaneler, og 220v strøm som som vi i Bademiljø Fauske Rør kan bistå med sammen med våre gode samarbeidspartnere.

Med tilgang på strøm, kan du installere en varmtvannsbereder og heve standarden ytterligere på kjøkkenet og badet. Muligheten for å ta seg en dusj også på hytta er uvurderlig! Oppvaskmaskin og vaskemaskin på hytta er også innenfor rekkevidde, og er ikke lenger ansett som unødvendig “luksus”. Tvert imot er det med på å gjøre dagene på hytta mer praktiske. I tillegg får du mer tid til hygge og hyttekos.

TETT BAD ER LIKE VIKTIG PÅ HYTTA SOM HJEMME

Hytta er stedet for små og store prosjekter, men det er ikke alle prosjekter du skal gyve i gang med selv. Rørarbeid er et av dem. Vår fremste anbefaling er å overlate arbeidet med rør og baderom til fagfolk som har laget mange bad i hus og hytter før. For det er like viktig å unngå lekkasjer på hytta som hjemme. Det kan bli kostbart og ikke minst mye ekstra arbeid med å reparere vannskader.

Bademiljø-Fauske-Rør-hytte-hyttelivet-innlagt-vann-hyttebadet-hovedbad-Junkerdal-800x800.jpg

I dag er det gjerne eneboligstandard på hyttene, og det er de samme produktene som brukes der som i bolighus. Vi i Bademiljø Fauske Rør leverer godkjent utstyr til bad, kjøkken og vaskerom fra kvalitetsleverandørene våre. Det meste er mulig.

DET ER HÅP FOR ALLE HYTTER

Mange kontakter oss og spør hva som er mulig hos seg på sin hytte. Ofte er hytta et stykke unna, og det kan være upraktisk å få en rørlegger til å se på hytta og hva som er mulig. Nå kan du avtale tid med våre digitale rørleggere, og få tips og råd enkelt og greit med hjelp av mobiltelefonen. Da slipper vi ekstra tid og kostnader før vi kommer på befaring på hytta.


Knapp for bestill digital rørlegger via epost

Vi har også tilgang på transportmidlene som trengs for å oppgradere nettopp din hytte.

EN INVESTERING

I dag er det gjerne eneboligstandard på hyttene, og det er de samme produktene som brukes der som i bolighus. Vi i Bademiljø Fauske Rør leverer godkjent utstyr til bad, kjøkken og vaskerom fra kvalitetsleverandørene våre. Det meste er mulig.

Ikke minst er en oppgradering av hytta en investering som øker verdien, men mest av alt en investering i det gode hyttelivet.

For å se muligheter og komme i gang, ta kontakt med oss!

 

FLERE TIPS OG MER INSPIRASJON FRA FAUSKE RØR