Bademiljø.no

Baderomstrender fra ISH 2017 bademiljo inspirasjon
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Baderomstrender 2017

Vi tok turen til årets ISH-messe i Frankfurt, verdens ledende varemesse innen bad, bygg og energi. Der fikk vi et innblikk i årets baderomstrender og hva vi kan forvente oss i tiden framover.

Ny minimalisme

Årets baderomsinnredning skal fortsatt være minimalistisk, men kommer til uttrykk i nye former. Det rette og kalde må vike for det asymmetriske, myke og overraskende. Det skal være rent og enkelt med ovenpåliggende servanter og kreative kombinasjonsmuligheter. Nå skal en kombinere servantskap med åpne kassetter og spennende asymmetri. Se også spesielt på bruken av lys og farger.

Et smykke av en servant. 

 Baderomsmøbel i nordisk lekende design med avrundede hjørner.

Varmt treverk, servant med en avrundet form og blandebatteri i et organisk design.

Lek med forskjellige dybder eller gå i høyden. Hvorfor ikke blande høyskap i flere farger.

Baderomsinnredninger med åpne løsninger, blanding av materialer og flytende overganger mellom servantskap/benkeplate og servant.

Badet som oppholdsrom

Badet fortsetter å være det nye oppholdsrommet. Vi møblerer badet med like mye omsorg som i andre deler av hjemmet. Badet skal være et fristed og en sone for renselse av kropp og sjel. Vi er blitt mer og mer opptatt av å få «spa»-følelsen inn i hjemmet/badet vårt, hvor trivsel er i fokus. Det å tenke litt utenfor boksen og dra inn vanlige interiørdetaljer som en stol, hylle, speil og en vanlig matte er virkelig trendy på badromsfronten.

Lekkert frittstående badekar laget av den fineste Quaryl® fra Villeroy og Boch.

Dusjkar fra Villeroy & Boch med geometrisk mønster. Lekkert stylet med velværeprodukter som Aesop og Meraki.

Dra inn ulike elementer på badet for å skape en lun og koselig atmosfære. Ikke vær redd for å blande materialer.

Quaryl® badekar fra Villeroy & Boch med smarte integrerte hyller. Se også hvordan badekaret er stylet med lekre blomsterpotter fra Ferm Living.

Nære naturen

Akkurat som i interiørbransjen for øvrig, handler også baderomsinnredning mye om å ta naturen med inn. Planter og blomster er heltene i baderomsinteriøret, og fyller hjemmet med liv og harmoni. Plantene blir stadig større, og selv hele trær får nå innpass på badet. Botanikken vil prege smått og stort - alt fra fiffige vaser, til monumental arkitektur. Vi så også stein i alle former. I tillegg til hvit og farget marmor, vil vi garantert se flittig bruk av andre bergarter, edelstener, keramikk, sement og betong. Vi tiltrekkes av det levende og unike, det robuste og varige. Har du en steinsamling på lur, er det bare å hente den frem nå!

Lekre servanter i mikrosement fra Bathco.

Farger og materialer

Det er ikke bare i stua og på soverommet vi prøver oss mer med farger for tiden. Også på baderommet begynner en del å tenke utenfor den hvite boksen. Farger på badet er trendy. Samkjør vegger og gulv med et møbel i valgfri farge. Hvorfor ikke ta utgangspunktet i din favorittfarge? Ønsker du det lyst, sats på nyanser i kitt, sand og beige.

Dansani leker seg med farger. Her er den lekre fargen dusty red fra Jotun blitt benyttet sammen med baderomsinnredning i en lekker beige farge.

Lyst, men ikke hvitt. Tør å lek med ulike uttrykk på veggen, eksempelvis med baderomstapet. Her ser vi også et eksempel på baderomsinnredning med en morsom og annerledes asymmetri.

Hvorfor ikke velge en servant i en lekker farge? Villeroy & Boch leverer blant annet en servant i fargen powder, se her.

En verden i farger! Lekker baderomsinnredning med et bredt spekter av tilpasningsmuligher fra Villeroy & Boch.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.