Bademiljø.no

Totalrenovert bad i gammel villa med speilvegg
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Praktisk eleganse i 100 år gammel villa

Når det begynner å dryppe fra kjøkkenlampen, innser du at noe må gjøres, forteller Anne-Elisabeth Rasmussen. Etter en omfattende totalrenovering nyter hun og ektemannen hverdagen med et flott, praktisk og elegant bad.

Drømmebadet er pusset opp av: Bademiljø Jar-Tek Rør AS

Til neste år fyller huset på Stabekk hele 100 år. Anne-Elisabeth Rasmussen og ektemannen kjøpte eneboligen med tilhørende “gjestehus” i 1994. Gjennom årene har tre barn vokst opp og flyttet ut. Nå gjestes ekteparet av fem viltre og badeglade barnebarn.

Totalrenovering av badet

Tidens tann hadde tæret på den vakre villaen, og i forbindelse med en større oppussing av hele huset var det også dags å gjøre noe med hovedbadet, som ligger vis-a-vis husets hovedsoverom.

– Det var et gammelt bad og absolutt ikke optimalt etter dagens standard. Estetisk var det egentlig ikke så mye å utsette. Vi snakker ikke grønne 70-talls fliser og den slags. På ingen måte. Problemet lå i grunnarbeidet. Når vi skulle rive så vi at flisene var limt så og si rett på membran, og rørsystemene var etter den tids standard, og delvis fra da badet ble pusset opp for 25 år siden. Det var jo når det begynte å dryppe fra lampen på kjøkkenet at vi skjønte at noe måtte gjøres, forteller Anne-Elisabeth.

Best på pris og tilgjengelighet

Det ble et stort prosjekt med renovering av bad for Anne-Elisabeth og mannen. 

– Når du skal rive alt og bygge opp fra grunnen, koster det penger. Vi fikk flere anbud, men valgte det fra Bademiljø Jar-Tek Rør AS. Det var det beste både når det kom til oppstartsmulighet og kostnadsrammer. Og vi fikk veldig god hjelp under hele prosessen. Både før, under og etter totalrenoveringen. Dette er jo ikke noe ekstravagant bad, og det ville vi heller ikke ha. For meg var det viktig at det var praktisk og elegant. Og så hadde vi en utfordring med skråtaket, men det løste vi med å sette opp et stort speil, sier Rasmussen.

1 av 4

Totalrenovering av gammel villa med skrå vegg i glass

Tips! Speil øker romfølelsen, så hvorfor ikke utnytte skråtaket med et stort speil?

Endrede behov

Når husholdningen går fra en familie på fem til et ektepar på to, endres også behovene. Det preger også det nyoppussede badet i villaen.

– Før hadde vi mye mer skapplass på badet. Men skapene ble ofte fylt opp med ting vi ikke brukte. Det var helt utrolig hva jeg fant når vi ryddet ut av skapene. Nå har vi mindre, men langt mer praktiske skapløsninger. Det gjør at vi holder oss med det vi trenger og bruker, og ikke mer enn det, sier Anne-Elisabeth.

Fin blanding av nytt og gammelt

Sammen med Bademiljø har Rasmussen fått et stilrent bad som preges av speilskap med innfelte lyslister som også kan dimmes, og hvite skuffer under en dobbel servant. En for han og en for henne. Dusjløsningen består av dører i glass som innrammer en lekker kombinasjon av hånddusj og takdusj. Ellers består innredningen av smakfulle antikviteter som er blitt med hjem fra alle parets reiser. Med lekre, grønne planter får rommet også liv og en hjemmehyggelig følelse.

Les også: Planter som trives på badet

2 av 4

Totalrenovering av bad med praktiske baderomsmøbler

Ønsker du praktisk oppbevaring på badet er speilskap løsningen. 

Kreativ dame

Det har vært Anne-Elisabeth som har fungert som “interiørarkitekt” når villaen på Stabekk skulle renoveres. Her har arbeidsfordelingen vært krystallklar.

– Det er jeg som er prosjektleder på absolutt alt. Jeg bestemmer alt inne i boligen. Mannen min er mer glad i å holde på ute i hagen, og er veldig fornøyd med å slippe å mene så mye om det vi gjør inne, smiler Anne-Elisabeth.

3 av 4

Renovering av villa med praktisk dusjløsning

Livet på hold

Når du skal gjennom en totalrenovering, settes litt av hverdagen på hold. Så også for Anne-Elisabeth og mannen. Mens alt stod på som verst valgte de å flytte ut i gjestehuset.

– Det blir jo helt naturlig litt kaos under en totalrenovering av et hus. Heldigvis hadde jeg muligheten til å flyttet ut i det lille gjestehuset vi har ved siden av. Absolutt alle håndverkerne fra Bademiljø var både hyggelige og hjelpsomme, og ryddet så fint opp etter seg etter endt arbeidsdag, skryter hun.

Fornøyd med resultatet

Anne-Elisabeth er veldig fornøyd med sluttresultatet. Og med prosessen både i for- og etterkant av renoveringen av badet.

– Jeg visste at det kom til å koste en del. Det sier seg selv når det skal byttes rør, og vegger skal isoleres og flislegges etter dagens regelverk. Men jeg er svært godt fornøyd med resultatet. Det er ikke noe ekstravagant med badet, med det er blitt et praktisk og elegant rom. Akkurat som jeg ville ha det, avslutter Anne-Elisabeth.

4 av 4

Renovering av villa med blanding av gammel og nytt

Tips! Bland nytt og gammelt - det skaper en utrolig fin atmosfære. Her er et av parets smakfulle antikviteter. 

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå baderomsdrømmen! 

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.