Bademiljø.no

Foto av vannskade i bolig
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Forsikring dekker ikke alle vannskader

Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem. Du tenker kanskje at du er forsikret mot vannskader som følge av en lekkasje, men det er faktisk årsaken til vannskaden som er avgjørende for dekningen og ikke vannskaden i seg selv. Dessverre dekker de færreste forsikringer dårlig utført arbeid og vedlikehold på badet. Så hva gjør du? Satser du på at det ikke skjer deg?

Når forsikringsselskapene må ut med flere milliarder kroner i erstatninger hvert år, er det lite som tyder på at du aldri vil bli utsatt for en vannlekkasje. Ifølge Finans Norge har antall vannskader økt kraftig de seneste årene, og det er langt mer sannsynlig at uønsket vann finner veien inn i boligen din enn uvelkomne gjester.

Men selv om forsikringsselskapene punger ut store summer hvert år, er det ofte boligeier som sitter igjen med skjegget i postkassa. Det er nemlig mange vannlekkasjer som ikke dekkes av vanlige innbo- og husforsikringer.

Håndverk og vedlikehold er ditt ansvar

Som en tommelfingerregel sier man at skader som skyldes sprukne vannrør er dekket av forsikringen. Skadet eller manglende membran, kondens og lekkasjer i overgang mellom membran og sluk dekkes som oftest ikke. Årsaken er ikke altfor komplisert; skadene som oppstår her skyldes nemlig manglende vedlikehold eller dårlig utført håndverk. Det er faktisk ditt ansvar å sørge for at dette er i orden – ikke forsikringsselskapet.

Som et resultat kan skader på relativt nye bad også falle utenfor forsikringens dekning. Feil på materialer, konstruksjon og montasje er ikke noe du får utbetalt penger for med det første. Har du kjøpt ny bolig i god tro om at alt er i orden, og det da viser seg at tidligere eier fikk badet pusset opp av useriøse håndverkere, kan overraskelsen bli stor og dyr.

Rørlegger som monterer dusjtermostat

Minsk risikoen for vannskader ved å bruke seriøse aktører og fagfolk.

Norges eneste med 10-års garanti på tett bad

Tilstand på bad og våtrom er ofte gjenstand for usikkerhet ved kjøp- og salg av bolig. Da er det trygt å vite at Bademiljø, som eneste aktør i Norge, garanterer for at det nye badet holder tett i 10 år. For at vi skal kunne garantere at badet ditt holder tett i 10 år, må vi bygge rommet fra bunnen av.

Miljøbilde av bad bygget med 10 års garanti

BAD BYGGET MED 10 ÅRS GARANTI: badet er pusset opp av Bademiljø Werner Barth i Sandefjord. Se flere bilder av badet her.

Uten en slik garanti er det du som boligeier som har bevisbyrden dersom vannlekkasjen faller utenom forsikringen. Du må kunne bevise hva som har blitt gjort galt, og hvem som har gjort det. Ved å velge 10 års garanti hos Bademiljø slipper du bevisbyrden – vi dekker rett og slett det forsikringen din ikke dekker.

– Vi garanterer for det mest usikre, det du er mest redd for skal skje, nemlig at gulv og vegger ikke er tette. Mange forbrukere er nok ikke klar over at forsikringene deres for eksempel ikke dekker lekkasje mellom membran og rør. Her har vi gått inn og sagt at hvis ikke forsikringsselskapene tar risikoen, så gjør vi det. Vi mener at jobben vi utfører er såpass god at vi tar den risikoen med glede, sier fagsjef i Bademiljø.

Det er derfor ikke uten grunn at forsikringsselskapene, så vel som bransjeorganisasjonene, anbefaler alle å bruke seriøse håndverkere med orden i økonomien og med de riktige godkjenningene når de skal pusse opp badet. Hos Bademiljø er du både garantert et flott bad og tryggheten du ønsker.

Skal du pusse opp badet eller trenger hjelp til å skifte kjøkkenkranen? Hos oss i Bademiljø møter du dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Her finner du oversikt over hvilke Bademiljø-bedrifter som tilbyr 10-års tetthetsgaranti.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.