Bademiljø.no

Det nye badet til Amalie og Johannes: Det startet med en pakning til toalettet

Det var helt tilfeldig at den nyutdannede veterinæren Amalie og studenten Johannes havnet i et 60-tallshus med oppussingsbehov på Fauske. I sommer sto et flunkende nytt bad fra oss i Bademiljø Fauske Rør ferdig til bruk.

Foto & tekst: fortellfortell | Badet er pusset opp av: Bademiljø Fauske Rør AS

Hvor kunne det unge paret bo, som både hadde behov for en nyutdannet veterinær og nært skole? Amalie og Johannes er begge fra Trøndelag, og da de skulle finne et sted å bosette seg, tok de utgangspunkt i de tre stedene i landet med ledig jobb som veterinær og studiested i nærheten.

- Med knappe 40 minutters kjøring fra Bodø og tilbud om jobb på Fauske for Amalie, begynte vi å lete etter hus i fjor høst. Valget falt på et hus med litt behov for omsorg og renovering på Fauske, forteller studenten Johannes.

MÅTTE SKIFTE PAKNING PÅ DET GAMLE TOALETTET

Huset hadde stått tomt i to år, så det var nok av ting som måtte gjøres. Den første tiden i huset gikk med til å planlegge hvordan deres første hus skulle bli.

De så straks at badet måtte tas skikkelig, men trengte å få oversikten over alt som måtte gjøres i hele huset først. Da pakningen på det tilårskomne toalettet trengte å skiftes ut, tok Amalie kontakt med Anita i butikken vår.

- Vi ble imponert over at Anita straks forsto hvilket toalett vi hadde, og at hun kunne skaffe til veie pakningen fra produsenten, forteller Johannes.

Amalie og Johannes fikk nok en hyggelig opplevelse med Anita da de skulle kjøpe nytt dusjkabinett før juleferien, og ingen butikker på Fauske hadde et dusjkabinett som passet inn på det lille badet deres.

- Da fikk vi kjøpe dusjkabinettet som var utstilt, og kunne ta imot julegjestene med et dusjkabinett som virket. Det gjorde inntrykk at de gjorde alt kunne for å hjelpe oss, sier Johannes.

Da paret skulle gjøre alvor av planen om å renovere badet, var det derfor helt naturlig å kontakte Bademiljø Fauske Rør.

Bestill tid med baderomdesigner eller rørlegger.

SÅ KOM KORONAEN

Planleggingen var kommet godt i gang og aktuelle løsninger, produkter og farger var langt på vei plukket ut da koronaen kom og det meste stoppet opp.

- Vi glemte rett og slett hele badet en periode. Vi fikk jo større og alvorligere ting å tenke på enn et bad, beskriver Johannes om de ukene og månedene landet var nedstengt.

Prosjektleder Bård holdt hjulene i rørleggerbedriften vår i gang, så langt det lot seg gjøre. Butikken ble stengt, men ble åpnet for kunder etter avtale. Selvsagt med smittevernstiltak på plass. På forsommeren var tiden inne for Amalie og Johannes til å komme videre med baderomsdrømmen. En lekker løsning i moderne koksgrå toner ble valgt for det ca. 4 kvm badet.

- Måten prosjektleder Bård planla å lede prosjektet på og ikke minst 10 års garanti på at badet er tett i 10 år, overbeviste oss om å velge Bademiljø Fauske Rør. Det har vi ikke angret på, smiler Johannes.

Les mer om vår 10 års tetthetsgaranti

3 UKERS EKSPRESSBAD

Det tar vanligvis 4-5 uker å bygge et nytt bad fra oppstart med riving, til badet er ferdigstilt, rengjort og overlevert til kunden.

- Siden Amalie og Johannes skulle på ferie til Trøndelag i 3 uker, lyktes vi med planen om å bygge badet på rekordtid sammen med samarbeidspartnerne våre, forklarer Bård hos oss.

Han legger til at mye skal klaffe for å kunne lage et nytt bad på så kort tid. I dette prosjektet passet alt perfekt både med andre prosjekter, samarbeidspartnere og ferier.

- Vi har gode samarbeidspartnere som snekkere, murere, gulvleggere, elektrikere og malere som vi er godt samkjørte med. Det gjorde at et prosjekt som dette ble mulig å levere på rekordtid. Selvsagt med nødvendig tørketid av gulvstøp og innenfor kvalitetskravene som skal til for at vi kan gi 10-års garanti på tett bad, sier Bård.

Når vi får et oppdrag med å renovere et nytt bad, planlegges løsningene og fremdriften i samarbeid med de øvrige håndverkerne.

- Når vi renoverer et bad, vet vi sjelden hva vi vil støte på i prosessen. Vi tar alt fra grunnen av. Det tekniske løser vi, uansett hva som oppstår, og det er vårt ansvar å sørge for at alt inne i vegger, tak og gulv er løst på en korrekt, faglig god måte, også med tanke på budsjettet, sier Bård.

Bilde av Anita og Bård fra Fauske Rør på det nye badet med kunden Johannes

På badet til Amalie og Johannes (bak) klaffet alt og vi kunne bygge nytt bad på rekordraske 3 uker, mens eierne Amalie og Johannes var på ferie, sier prosjektleder Bård (til venstre) og baderomsdesigner Anita (til høyre) hos oss. Vanligvis beregner vi 5 ukers byggetid.

KRIMINALPOLITIET PÅ BESØK?

At kunden ikke er til stede i huset når badet skal renoveres kan være en fordel, særlig i prosjekter med boring i mur med mye støv og skitt. Et hus uten bad og perioder uten vann er upraktisk og ubekvemt for kundene.

- Vi gjør det vi kan for at byggeperioden skal bli så skånsom som mulig. Enkelte ganger har vi laget et midlertidig toalett med egen tank og vanntilførsel, for at huset skal være beboelig under byggeprosessen, forteller prosjektlederen.

Amalie og Johannes ønsket å rive mest mulig selv, slik at rørleggerne var innom og plomberte rørene før paret reiste på ferie. Straks paret forlot boligen og dro på ferie, startet betongarbeidene i huset.

- Jeg fikk telefoner fra naboene om at det var hvitkleddde mennesker som gikk ut og inn av huset mens vi var på ferie. Da kunne jeg forklare at det bare var håndverkerne som sagde i betong og som gikk i spesialtøy for å ikke dra støvet rundt i hele huset, ler Johannes. Det hadde visstnok sett ut som et åsted med etterforskere i sving i perioder.

TRENDY OG VARIG

Det unge paret er opptatt av å velge løsninger som gir god utnyttelse av plassen på badet, samtidig som badet skal vare. Det er fort gjort å ikke tenke på at skuffene i baderomsinnredningen skal kunne trekkes helt ut, og at det skal være god nok plass til å gå inn og ut av dusjen.

- Vi valgte et dusjhjørne med dører som kan slås inn til veggen og som gir god plass på gulvet når dusjen ikke er i bruk, beskriver Johannes.

Bilde av Bård fra Fauske Rør sammen med kunde Johannes foran den nye dusjen

Bård hos Bademiljø Fauske Rør går gjennom det nye badet sammen med studenten Johannes. - På et kompakt bad som dette er det smart å velge dusjvegger som kan slås inn og gir bedre gulvplass, sier prosjektleder Bård.

På gulvet har de valgt et solid gulvbelegg som ser ut som fliser. På veggene er det satt opp matchende baderomsplater med marmor-look. Best av alt, det er helt tett, i tillegg til at det ser lekkert ut. Baderomdesigner Anita bekrefter at gulvbelegg og baderomsplater i stor grad konkurrerer mot fliser på gulv og vegg - som for få år siden nesten var enerådende på bad.

En ny baderomsvifte sørger for godt inneklima på badet i kombinasjon med luftespalten på undersiden av døren.

- Vi inviterer alltid kundene til butikken for å gå gjennom vårt forslag til løsning, produkter og budsjett. Disse møtene er uvurderlige for et godt resultat for kundene, sier Anita.

Bilde av Anita hos Fauske Rør som vasker den nye dusjen

Baderomdesigner Anita tar siste finish før overleveringen av det nye badet til Amalie og Johannes. - Det er lett å ikke tenke på at skuffene skal kunne trekkes helt ut og at det skal være god plass til føttene ved toalettet. Sammen har vi hatt konstruktive arbeidsmøter i butikken for å finne gode løsninger for dette kompakte badet, sier Anita.

INGEN HØYDESMELL

Bård og Anita merket seg at Johannes er en høy kar, nærmere bestemt hele 194 cm på sokkelesten.

- Dusjen må tilpasses beboerne i huset, og bor det høye mennesker der, som Johannes, må dusjhodet monteres høyere på veggen for å unngå å stange hodet i dusjen. Nå er dusjen plassert i perfekt høyde for både Johannes og Amalie.

Bilde av Bård hos Fauske Rør som justerer hånddusjen foran kunden Johannes

Prosjektleder Bård sikrer at dusjhodet har perfekt høyde som passer huseier Johannes som er 194 cm på strømpelesten.

- Det er gøy å se at nå ser badet vårt ut som i interiørbladene, innenfor budsjettet vi hadde satt. Ikke minst har vi dokumentasjon og garanti på at badet er tett, smiler Johannes.

Detaljbilde av servantbatteri og baderomstilbehør på det nye badet

- Tenk at nå ser badet vårt ut som i interiørbladene, sier Johannes.

Ønsker du nytt, nøkkelferdig bad med 10 års garanti? Ta kontakt med oss - så hjelper vi!

La deg inspirere av flere flotte bad

Nyttige verktøy for deg som skal pusse opp badet